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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  21/01/2004
Data da última atualização:  21/01/2004
Autoria:  BRACCINI, A. L.; LUZ, M. L. S.; FRIEDRICH, R.; SCAPIM, C. A.; DALPASQUALE, V. A.
Título:  Avaliação da qualidade fisiológica e sanitária das sementes de compostos de milho pipoca e sua relação com a capacidade de expansão.
Ano de publicação:  2003
Fonte/Imprenta:  Informativo Abrates, Londrina, v. 13, n. 3, p. 312, set. 2003.
Idioma:  Português
Notas:  Trabalho apresentado no 13º Congresso Brasileiro de Sementes, 2003, Londrina. Resumo.
Palavras-Chave:  Capacidade de expansão; Milho-pipoca; Qualidade fisiológica; Sanidade.
Thesagro:  Germinação; Semente; Zea Mays.
Thesaurus Nal:  vigor.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPH26995 - 1ADDPL - --631.52105
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  30/09/2021
Data da última atualização:  30/09/2021
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  ANGELO, P. C. da S.
Afiliação:  PAULA CRISTINA DA SILVA ANGELO, CNPCa.
Título:  Thermal time, precipitation, coffee flower evocation and bud emission phases.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL CONGRESS OF BIOMETEOROLOGY, 22., 2021. [Posters...]. S.l: ISB, 2021.
Idioma:  Inglês
Notas:  Poster.
Conteúdo:  Flowering induction or evocation in coffee plants is a controversial matter that lacks examination. It is an important part of the reproductive cycle and can determine plant adaptability and productivity. While some authors believe temperature and day length are the most important induction factors, others think that water availability is the most essential factor for flowering. Previously, we analyzed nine coffee cultivars regarding fruit development and maturation phases. For the present work, four cultivars out of those nine, the fastest/earliest (Catucai Amarelo 24/137 and a Catucai Vermelho 785/15, genotypes 4 and 18, respectively) and the slowest/latest ones (Palma III and Arara, genotypes 11 and 24, respectively) in reaching the mature fruit stage were selected to study flowering induction and flower bud emission phases. Data were collected from 2015 to 2017, at the Procafe Foundation Experimental Farm, in Varginha?MG, Brazil. For each cultivar, 64 branches were tagged (4 branchesx4 plantsx4 blocks) and observed weekly to receive phenological grades (PHENGR) from 0 (for slim non induced buds) to 1.6 (for branches displaying at least four glomerules with flower buds identified by naked eye per node in most of the nodes). These data were used to calculate averaged cultivar PHENGRs for the dates of observation. The thermal time (TT) and the precipitation accumulated (ACPP) from the January-1st of each year up to the dates of field observation and phenological grade regis... Mostrar Tudo
Thesaurus NAL:  Coffea; Flowering; Plant reproduction.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/226510/1/Poster-Thermal-time-precipitation.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPCa - SAPC1515 - 1UMTRA - DD
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